Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Zaglis paņem vērtīgus instrumentus un aizmieg pie guvuma

© pixabay.com

Pagājušajās brīvdienās, 12.novembrī, Valsts policija saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo ēku Rīgā, Biķernieku ielā. Zvanītājs bija tās ēkas iedzīvotājs, kurš ziņoja, ka viņam ir nozagti celtniecības instrumenti.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, izdevās noskaidrot no cietušā, ka šajā ēkā tiek veikts remonts un ierīkota apkures sistēma. Tādēļ arī sienās, kuras atdala dzīvokļus, ir izveidoti nelieli caurumi siltuma cauruļu ievietošanai. Kamēr cietušais bijis ārpus mājas, tikmēr kaimiņš no blakus dzīvokļa pa izveidotajiem caurumiem ievēroja instrumentus, kas atrodas cietušā dzīvoklī. Kaimiņš izdomāja, ka viņš var piekļūt pie šiem celtniecības instrumentiem un, izsitot sienā lielāku caurumu, iekļuva dzīvoklī, un nozaga instrumentus 900 eiro vērtībā. Pēc nodarījuma vīrietis atgriezās savā dzīvoklī.

Kad cietušais dzīvokļa īpašnieks atgriezās mājās, viņš, sadzirdot skaļu krākšanu, pamanīja caurumu sienā, kura atdala viņa un kaimiņa dzīvokli. Palūkojoties pa šo caurumu, viņš ieraudzījis guļošu kaimiņu ar visiem pazudušajiem instrumentiem.

Likumsargi aizturēja šo sagurušo vīrieti un noskaidroja, ka viņš ir dzimis 1987.gadā un jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu nelikumīgu apriti, zādzībām un par iesaistīšanos masu nekārtībās.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.