Policija aicina uzmanīties no krāpniekiem Liepājā

© Dmitrijs Suļžics/ f64 photo agency

Valsts policija aicina uzmanīties no krāpniekiem, kuri uzdarbojas Liepājā. Kopš pagājušās ceturtdienas ir reģistrēti divi naudas izkrāpšanas gadījumi no vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Pagājušo ceturtdien, 10.novembrī policijā tika saņemta informācija, ka Rojas ielā 82 gadus vecai kundzei nenoskaidrots vīrietis un sieviete izkrāpa naudu - 300 eiro. Aizvakar, 14.novembrī policijā vērsās 80 gadus vecs vīrietis, no kura Eduarda Tisē ielā nenoskaidrota personas izkrāpa 550 eiro.

Abos gadījumos izkrāpšanas veids bijis ļoti līdzīgs, un abos gadījumos vainīgie izvēlas vecāka gadagājuma cilvēkus. Krāpnieki apgalvo, ka nauda vajadzīga, lai nomaksātu kāda tuvinieka slimnīcas izdevumus. Tā kā viņiem esot tikai dolāri, kurus slimnīca neņemot pretī, krāpnieki lūdz personām iedot vairākus simtus eiro. Ķīlā tiek atstāts maisiņš vai soma, kur it kā esot dolāri, bet patiesībā, kā, piemēram bija pirmajā gadījumā - iekšā ir tikai limonādes pudelīte.

Pārsteidzoši, ka cietušie paši ieaicina krāpniekus savā dzīvoklī, lai paņemtu naudu, jo līdzi viņiem tik lielas summas nav. Šobrīd pēc cietušo liecībām ir zināms, ka ar šīm pretlikumīgām darbībām nodarbojas vīrietis un sieviete, kuri pārvietojas ar automašīnu. Viņi savus upurus izvēlas uz ielas, kur arī cenšas tos apvārdot.

Valsts policija aicina būt ļoti piesardzīgiem un neuzķerties uz krāpnieku mēģinājumiem izvilināt naudas summas un ja tomēr krāpšanas mēģinājums ir noticis vai nauda tiešām ir izkrāpta - ziņot par to policijai. Īpašu vērību šai lietai būtu jāpievērš vecāka gadagājuma cilvēkiem, tāpēc brīdiniet savas mammas un tētus, vecmammas un vectēvus, lai pasargātu viņus no kļūšanas par krāpnieku upuriem.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)