KNAB pieķēris cietumsargu kukuļņemšanā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 16.martā uzsācis kriminālprocesu par Rīgas Centrālcietuma amatpersonas iespējamajām prettiesiskajām darbībām saistībā ar kukuļa pieņemšanu.

KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka ieslodzījuma vietas drošības daļas inspektors, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēmis kukuli 150 latu apmērā, lai kādai notiesātajai personai nelikumīgi nodotu priekšmetus, arī tai aizliegtas mantasm nra.lv informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB un Ieslodzījuma vietu pārvaldes sadarbības rezultātā Rīgas Centrālcietuma amatpersona tika aizturēta pēc kukuļa pieņemšanas.

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, KNAB izmeklētājs atzinis Rīgas Centrālcietuma drošības daļas inspektoru par aizdomās turēto kukuļa pieņemšanā un mēģinājumā neatļauti nodot priekšmetus personai, kura ievietota ieslodzījuma vietā.

Rīgas Centrālcietuma amatpersonai piemēroti drošības līdzekļi – aizliegums pildīt jebkādus amata pienākumus Ieslodzījuma vietu pārvaldē un tās struktūrās, kā arī aizliegums tuvoties konkrētām personām un izbraukt no valsts.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais