Pie Brīvības pieminekļa izceļas divi kautiņi pēc kārtas

© Rīgas Pašvaldības policija

10. novembra naktī Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci pamanīja vairākus jauniešus pie Brīvības pieminekļa, kuri sāka konfliktēt savā starpā. Nepagāja ilgs laiks līdz jaunieši sāka vicināt dūres.

Uz notikuma vietu devās policists, kas atradās netālu. Viņam izdevās pārtraukt kautiņu, jaunieši pašķīrās un katrs sāka iet uz savu pusi. Taču mirkli vēlāk cits no kompānijā esošajiem jauniešiem, izmantojot brīdi, kad policists pret viņu bija pagriezis muguru, metās virsū iepriekšējā dūru apmaiņā iesaistītajam puisim un uzsāka jaunu kautiņu.

Brīdi vēlāk ieradās autoekipāža un līdz ar tās ierašanos konflikts bija atrisināts. Manāmi iereibušie kautiņa izraisītāji aizturēti un nogādāti RPP Centra pārvaldes dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude. Vienam no viņiem konstatēts 1,87 promiļu reibums, otram - 2,20 promiļu reibums. Abām personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu un, izvērtējot lietas materiālus, vienam no viņiem piemērots naudas sods 380 eiro apmērā, savukārt otram 120 eiro naudas sods. No cietušā pieņemta liecība.

Svarīgākais