Atklātas jaunas detaļas par negadījumu, kurā bojā gāja divgadīga meitene

© Valsts policija

Pagājušās nedēļas nogale iezīmējās īpaši nepatīkama ar vairākiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuri arīdzan guva plašu rezonansi mediju telpā. Starp notikušajiem negadījumiem, vairākos cietuši arī bērni – vienā no tiem dzīvību zaudēja 2 gadus veca meitenīte. Negadījuma izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka bērns atradies bērnu sēdeklītī.

Kā viens no brīvdienās notikušajiem negadījumiem, plaši atspoguļots pagājušajā svētdienā Lorupes gravā notikušais negadījums starp divām vieglajām automašīnām Volvo un Volkswagen, kurā diemžēl izdzisa 2 gadus vecas meitenītes dzīvība. Sākotnējā informācija par negadījumu liecināja, ka bērns atradies bērnu sēdeklītī, taču pēcāk izskanēja arī otra versija par to, ka iespējams, bērns tomēr bērnu sēdeklītī nav atradies un, ka kāds no vecākiem meteni turējis klēpī.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260.panta otrās daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Izmeklēšana aizvien turpinās, tomēr, lai kliedētu neskaidrību par izskanējušo informāciju attiecībā uz bērna pārvadāšanas apstākļiem, policija apstiprina, ka izmeklēšanas laikā gūti pierādījumi tam, ka bērns, pārvadāšanas laikā, atradies bērnu sēdeklītī.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais