Aiztur kabatas zādzību "veterānu" [papildināts]

© Valsts policija

Vakar ap plkst. 13.30 Centrāltirgū, laukumā pie dārzeņu paviljona, aizturēts Latvijā profesionālākais un vecākais kabatzaglis - kāds 76 gadus vecs vīrietis.

Šis cienījamā vecuma kungs iepriekš ir sodīts jau 18 reizes un kopumā Latvijas un Krievijas ieslodzījuma vietās ir pavadījis 45 sava mūža gadus, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava.

Minētais vīrietis tika aizturēts zādzības izdarīšanas brīdī, kad viņš kādam 1937.gadā dzimušam vīrietis no somas bija izvilcis kabatas portfeli, kurā atradās pase.

Zagli aizturēja RRP Kriminālpolicijas darbinieki.

Savukārt jau dažas stundas vēlāk, plkst.16, kāpjot 3.autobusā, pieturvietā pie Pērnavas ielas aizturēts 1946.gadā dzimis kabatzaglis, kurš par analogiem likumpārkāpumiem iepriekš sodīts astoņas reizes. Šis vīrietis sava vecuma vīrietim - arī 1946.gadā dzimušam - bija pamanījis maku, ko izrāvis un meties bēgt, taču viņu aizturēja policija.

Policijā pret abām personām sākti kriminālprocesi.

Policija aicina ikvienu būt uzmanīgam un sargāt savas personīgās mantas. Savukārt tie, kuri pamana šādu personu darbošanos, aicināti nekavējoties par to ziņot policijai.

Svarīgākais