Robežsargi konfiscē 300 000 kontrabandas cigarešu

Robežsargi sestdien pēc pakaļdzīšanās aizturējuši četrus kontrabandistus un konfiscējuši 30 000 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām un 300 litri dīzeļdegvielas.

1981., 1984., 1971. un 1969.gadā dzimušie vīrieši nelikumīgi pārvietoja dīzeļdegvielu un cigaretes no Krievijas.

Sestdien pēcpusdienā Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes amatpersonas sniedzot atbalstu Valsts policijas Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonām meklēšanas pasākumos Rēzeknes novadā, veica dzelzceļa Rīga – Maskava novērošanu. Dzelzceļa posmā Ludza – Rēzekne robežsargi pamanīja, ka no kravas vilciena tiek izmesti degvielas tvertnēm līdzīgi priekšmeti un kartona kastes. Divdesmit minūtes vēlāk notikuma vietā ieradās trīs automašīnas, no kurām izkāpa četri vīrieši un savāca no vilciena izmestās tvertnes un kastes.

Automašīnu vadītāji robežsargu prasībai apturēt transportlīdzekļus nepakļāvās un metās bēgt. Automašīnu meklēšanas pasākumos tika iesaistīts Aviācijas pārvaldes helikopters, un sadarbībā ar Valsts policijas Latgales Reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa amatpersonām ar divdesmit minūšu intervālu izdevās aizturēt visas trīs automašīnas.

Vienā no aizturētajām automašīnām gan netika konstatēta pāri valsts robežai nelikumīgi pārvietota prece, taču pārējās divās robežsargi izņēma 30 000 cigaretes „More” un 6 tvertnes ar dīzeļdegvielu kopā 300 litri. Pret visiem četriem vīriešiem uzsākts kriminālprocess par preču nelikumīgu pārvadāšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Kopumā nedēļas nogalē robežsargi konstatēja 18 nelikumīgas akcizēto preču pārvadāšanas gadījumus (4 gadījumi konstatēti sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitu) un izņēmuši 337 260 kontrabandas cigaretes un 430 litri dīzeļdegvielas aptuveni pieci ar pusi tūkstoši latu vērtībā.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.