Lai nosargātu nelegālās cigaretes, vīrietis policijai piedāvā kukuli

© Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka strādājot pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā, vakar, 2.novembrī policijas darbinieki aizturējuši divus autovadītājus, kuri mēģinājuši piekukuļot policijas darbiniekus, lai netiktu saukti pie atbildības likuma kārtībā.

Iespaidīgu nelegālo cigarešu klāstu policijas darbinieki atsavināja vienā no automašīnām “VW” Pļaviņu novadā, Daugavas ielā. 1974.gadā dzimis vīrietis automašīnā pārvadāja 70 000 nelegālo cigarešu. Autovadītājs piedāvājis policitiem 75 eiro, lai netiktu saukts pie atbildības likuma kārtībā, pēc kā tika aizturēts. Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, kā arī kriminālprocess par kukuļpiedāvāšanu.

Savukārt tajā pašā dienā Jelgavā, 1970.gadā dzimis vīrietis, vadot transportlīdzekli pa Tērvetes ielu pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. Vīrietis brauca ar ātrumu 69 km/h, lai netiktu saukts pie atbildības, piedāvājis policistiem 20 eiro. Vīrietis tika aizturēts un pret viņu uzsākts kriminālprocess.

Šogad Zemgales reģiona pārvaldē uzsākti 85 kriminālprocesi pret autovadītājiem par kukuļdošanu. Policija turpina strādāt pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā.

Svarīgākais