Policists ārpus darba laika aiztur huligānu

© Valsts policija

Bieži dzirdam stāstus, ka Rīgas pašvaldības policijas darbinieki pēc dežūras dodoties mājās nonāk situācijās, kad jāsteidz palīgā līdzcilvēkiem un arī ārpus darba laika jāveic sava amata pienākumi. Visbiežāk kārtības sargi ar šādām situācijām saskaras AS Pasažieru vilciens un Rīgas satiksme transportā.

Līdzīga situācija norisinājās 31.oktobrī, kad viens no Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbiniekiem ārpus sava darba laika, gaidot sabiedrisko transportu, pieturvietā pamanīja kādu agresīvu vīrieti, kurš uzmācās garāmgājējiem. Vīrietis lietoja cieņu aizskarošus izteicienus. Tieši tobrīd pieturvietā atradās mazi bērni un kāds vecāka gadu gājuma kungs, kurš vīrietim aizrādīja par viņa izmantoto leksiku. Manāmi iereibušais vīrietis uz aizrādījumiem reaģēja agresīvi, iesitot pensionāram pa seju un viņu nolamājot ar rupjiem vārdiem.

RPP darbinieks pieskrēja pie agresīvā vīrieša, kurš centās pensionāram arī iespert, viņu satvēra un noguldīja uz zemes, nobloķējot agresora kustībspēju. RPP darbinieks sazvanīja RPP Centra pārvaldes dežūrdaļu un lūdza uz notikuma vietu atsūtīt autopatruļu. Pēc brīža ieradās policista kolēģi, kuri agresīvo vīrieti nogādāja dežūrdaļā, kur sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu un piemērots naudas sods 200 eiro apmērā.

Svarīgākais