Notverti trīs meklēšanā izsludināti vīrieši

© Rīgas Pašvaldības policija

Vakar, 1.novembrī, Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki, patrulējot Bolderājā, pamanīja kādu vīrieti, kurš dzēra spirtu saturošu odekolonu. Vīrietis paskaidroja, ka tas neesot viņa odekolons un policistu klātbūtnē iedzēra vēl vienu malku. Kārtības sargi, pārbaudot vīrieša personas datus, konstatēja, ka iereibušais vīrietis ir izsludināts meklēšanā. Iereibušais kungs nogādāts Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Dažas stundas vēlāk Ziemeļu pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš uz ielas atver Sarkanā Krusta palīdzības paciņas un ar tām piegružo apkārtni. Policisti, ierodoties norādītājā vietā, pamanīja kādu iereibušu pāri, kurš skaļi bļaustījās un traucēja apkārtējiem mieru, taču pats piegružotājs tobrīd nekur nebija manāms. Sarunas laikā pāris sāka draudēt policistiem un netālu esošās iestādes darbiniekiem ar fizisku izrēķināšanos. Abi sabiedriskā miera traucētāji aizturēti. Aizturēšanas laikā pie policistiem pienāca vēl viens vīrietis, kurš, kā vēlāk izrādījās, vainojams piegružošanā. Vīrietis pastāstīja, ka aizturētie ir viņa draugi. Pārbaudot vīrieša datus, konstatēts, ka viņš ir izsludināts meklēšanā. Aizturētais pāris nogādāts dežūrdaļā, kur sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu. Savukārt meklēšanā izsludinātais vīrietis nogādāts Valsts policijā.

Savukārt neilgi pirms pusnakts Zemgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Āgenskalnā, pamanīja kādu vīrieti, kurš nesen bija guvis zoda un sejas sasitumus. Policisti vīrietim piedāvāja izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, taču viņš no medicīniskās palīdzības atteicās. Pārbaudot vīrieša datus, konstatēts, ka viņš ir izsludināts meklēšanā. Aizturētais nodots Valsts policijas darbinieku rīcībā.

Svarīgākais