Apcietina aizdomās par izspiešanu personu apsūdzēto futbola kluba "Ventspils" direktoru Barkovu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šodien nolēma piemērot apcietinājumu aizdomās par izspiešanu personu grupā aizturētajam futbola kluba "Ventspils" direktoram Sergejam Barkovskim un vēl vienai šajā procesā aizturētajai personai.

Apcietinājums piemērots kā drošības līdzeklis.

Kā ziņots, Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 183.panta 2.daļas - par izspiešanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, lietojot vardarbību, ieročus vai sprāgstošas vielas.

Minētais likuma pants paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Vakar, veicot izmeklēšanas darbības, aizturēts Barkovskis un vēl kāda persona. Kā liecina portāla "ParSportu.lv" rīcībā esošā informācija, lietā figurē gan izspiešana, gan fiziska izrēķināšanās ar spēlētājiem un viņu mantu.

Futbola klubs "Ventspils" informāciju pagaidām atteicās komentēt. Komandas preses sekretārs Mihails Koroļovs vien norādīja, ka komanda pašlaik aizvada pirmssezonas treniņnometni Turcijā un tāpēc pašlaik informāciju nevar komentēt.

Pagaidām komentārus nevarēja sniegt arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

"Mums nekāda oficiāla informācija nav pieejama, bet sazināsimies ar tiesībsargājošajām iestādēm, lai to noskaidrotu," sarunā ar aģentūru LETA izteicās Mežeckis. "Tomēr, protams, šādas runas patīkamas nav un futbolam par labu nenāk."

"Ir bijušas dažādas runas, baumas par "Ventspils" klubu, bet nebiju domājis, ka viss aizgājis tik tālu. Mēs tomēr risinām tikai futbola jautājumus," teica LFF ģenerālsekretārs. "Mums bija sarunas gan ar spēlētājiem, gan kluba vadību un Barkovski, bet runas par iespējamu izspiešanu nebija aizskartas."

Jau ziņots, ka Latvijas futbolā šis nav pirmais lielais skandāls pēdējā laikā. Pagājušajā gadā no Latvijas futbola čempionāta - "LMT Virslīgas" - turnīra tika izslēgta Daugavpils "Dinaburg" komanda, jo komandas pārstāvji spēlējuši totalizatoros un manipulējuši ar komandas spēļu rezultātiem. Turklāt šādas aktivitātes turpinājušās arī pēc vairākkārtīgiem aizrādījumiem un diskvalifikācijas Baltijas futbola līgā, par ko LFF no kompetentām organizācijām, tostarp Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA), saņēmusi nepārprotamus pierādījumus.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais