Atklājas asinsstindzinošas detaļas par traģisko avāriju Kuldīgā

Attēlam ilustratīva nozīme © postimees.ee

Kā iepriekš vēstīts, traģiska avārija svētdien notika Kuldīgā, kad autoavārijā bojā gāja divi vīrieši.

Raidījums "Degpunktā" noskaidrojis sīkāku informāciju par avārijas apstākļiem un iespējamajiem iemesliem.

Notikušo avāriju ieraudzīja kāds nejaušs garāmbraucējs Rumbas pagastā, Krogsētas-Segļu ceļa malā. Aculiecinieks grāvī pamanījis līdz nepazīšanai sadauzītu auto un divu cilvēkus ķermeņus. Mediķi cietušais vairs nav spējuši glābt.

Policijai izdevās noskaidrot abu bojāgājušo personības un atklājies, ka 36 un 43 gadus vecie vīrieši tikai pirms brīža vēl draugu lokā baudījuši dzīvi, vēsta raidījums.

Automašīnas atstātās pēdas pirms sadursmes liek secināt, ka šoferis pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu. Auto nobraucis no ceļa un labu gabalu kūleņojis pa lēzeno grāvi.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais