Policija atklāj pirms četriem gadiem Limbažos nežēlīgi izdarītu slepkavību

Vidzemes reģiona Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki atklājuši nežēlīgu slepkavību, kas izdarīta 2006.gada 4.decembrī Limbažos. Par kāda vīrieša saduršanu un sadedzināšanu krāsnī aizdomās tiek turētas četras personas, aģentūru LETA informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Divi vīrieši un divas sievietes tiek turētas aizdomās pēc Krimināllikuma 117.panta 10.punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, kas izdarīta personu grupā. Trīs personām tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Kriminālprocesu šajā lietā policija sāka pēc tam, kad saņēma iesniegumu no kāda kokapstrādes uzņēmuma par 1947.gadā dzimuša vīrieša, uzņēmuma strādnieka, bezvēsts prombūtni.

Vīrieša pazušanas apstākļos bija vairāki fakti, kas mudināja kā vienu no iespējamām versijām izvirzīt arī slepkavību. Tika nozīmētas vairākas ekspertīzes un veiktas operatīvās izmeklēšanas darbības, kuru rezultātā lietā iegūti neapgāžami pierādījumi, ka notikusi slepkavība.

Noskaidrots, ka šo slepkavību grupā veikušas četras personas, kas visas ir vienas ģimenes locekļi. Divas no šīm personām slepkavības izdarīšanas laikā strādāja kokapstrādes uzņēmumā, bet divas bija pārtraukušas darba attiecības.

Vīrietis tika nogalināts sevišķi nežēlīgi - vispirms viņam nodarīti tīši miesas bojājumi, iedurot vēderā ar nazi, bet pēc tam cietušais sadedzināts krāsnī. Pēc notikušā nozieguma pēdas tika rūpīgi slēptas, visi pašlaik kriminālprocesā aizdomās turētie mainīja dzīves un darba vietu.

Kā atzīst Vidzemes reģiona Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas vecākā inspektore Inese Kalniņa, aizdomās turamās personas jau iepriekš bijušas policijas redzeslokā, jo regulāri lietojušas alkoholu, kopējās iedzeršanas bieži beigušās ar kautiņiem, kuru laikā nodarīti miesas bojājumi.

Arī minētā slepkavība izdarīta, personām esot alkohola reibuma stāvoklī, kad vienam no četrotnes tika svinēta dzimšanas diena. Slepkavības motīvs - nogalinātais esot bijis "pārāk pareizs", iepriekš aizrādījis un izteicis nosodījumu kompānijas dzīves veidam, tāpēc arī radusies doma vīrieti nogalināt.

Kā informē Jukāma, izmeklēšana lietā vēl turpinās, tiek gaidīti ekspertīžu rezultāti, nostiprināta liecinieku bāze, apstrādāta izmeklēšanas laikā iegūtā informācija un pierādījumi.

Par izdarīto pārkāpumu aizdomās turētajiem var piespriest mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.