Jaunieši Rīgā aplaupa dzīvokli un uzbrūk policistam

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Rīgas Pašvaldības policija

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu Valsts policija saņēma izsaukumu no kāda dzīvokļa iemītniekiem, ka Prūšu ielā kaimiņu dzīvoklī dzirdami trokšņi un iespējams, notiek zādzība.

Rīgas reģiona Ķengaraga iecirkņa policisti, tuvojoties notikuma vietai, ieraudzīja, ka kāda automašīna palielina braukšanas ātrumu un no tās tiek mestas ārā dažādas mantas pa mašīnas logu. Policisti sāka pakaļdzīšanos šai automašīnai, jo saprata, ka tajā atrodas iespējamie zagļi.

Vienā brīdī bēgošā automašīna strauji apstājās un tajā esošie jaunieši izleca no automašīnas un sāka bēgt prom. Kamēr viens no policistiem skrēja pakaļ un aizturēja vienu no iespējamiem zagļiem, viņam no aizmugures pieskrēja pārējie divi jaunieši un iesita pa galvu. Tajā brīdī otrs likumsargs uz notikuma vietu izsauca papildspēkus.

Uz notikuma vietu atbrauca divas Speciālo uzdevumu bataljona vienības un kinologs, lai palīdzētu notvert jauniešus un atrast pa Ķengaragu izmētātās mantas.

Likumsargiem izdevās notvert un aizturēt divus nepilngadīgos, 2001.gadā dzimušus jauniešus, un vienu 1997.gadā dzimušu jaunieti, kuri jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par zādzību.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu zādzību. Par šādiem noziegumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Nozagtās mantas tika atgrieztas atpakaļ to likumīgajiem īpašniekiem.

Svarīgākais