Latvijā nelikumīgi mēģina ievest laivu motorus 196 000 latu vērtībā

Vakar Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes amatpersonas ar dienesta suņiem pārbaudīja pasažieru un transportlīdzekļus, kas ar prāmi ieceļoja no Zviedrijas.

Profilēšanas laikā tika pārbaudītas vairākas kravas automašīnas un tajās esošās personas. Robežsargu uzmanību pievērsa kāda kravas automašīna Scania ar puspiekabi, kurai noteiktajā termiņā nebija veikta īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Veicot transportlīdzekļa apskati, automašīnas puspiekabē starp lietotām automašīnu riepām, robežsargi pamanīja pārklāju, kas viņos radīja aizdomas par nelegālu (nedeklarētu) preču pārvadāšanu. Robežsargi veica automašīnas vadītāja intervēšanu un kravas dokumentu pārbaudi un konstatēja, ka automašīnas puspiekabē bez kravas dokumentos norādītajām automašīnu riepām atrodas cita veida nedeklarēta krava.

Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes amatpersonas puspiekabei pieprasīja veikt padziļinātu muitas kontroli, kuras rezultātā tika konstatēti 28 laivu, jahtu motori un uzkabes aptuveni 196 000 latu vērtībā.

Automašīna ar kravu atrodas Muitas kontroles zonā.