STEIDZAMI meklē aculieciniekus traģēdijai, kurā mira 17 gadus veca meitene

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Policija lūdz atsaukties aculieciniekus negadījumam, kurā uz gājēju pārejas tika notriekta jauniete, kura notikuma vietā mira.

11.oktobrī plkst. 7:40 Rojas novadā pa ceļu Tukums-Ķesterciems-Mērsrags-Kolka, 86.km virzienā no Kolkas 1949.gadā dzimis vīrietis vadīja transportlīdzekli “Nissan X-Trail” un uzbrauca 1999.gadā dzimušai jaunietei, kura šķērsojas ceļa braucamo daļu pa gājēju pāreju. Jauniete no gūtajām traumām notikuma vietā nomira. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka netālu no negadījuma vietas, pieturā ar nosaukumu “Pūrciems”, atradās vairāki cilvēki, kuri, iespējams, ir redzējuši notikušo. Jebkura informācija būs noderīga, tāpēc policija lūdz atsaukties cilvēkus, kuri ir bijuši liecinieki šim negadījumam un zvanīt uz tālruņa numuriem 63202700; 63202702 vai vērsties tuvākajā policijas iestādē.

Latvijā

Eiropas Zāļu aģentūra ir ieteikusi apstiprināt lietošanai Eiropas Savienībā (ES) pirmās degunā lietojamās zāles alerģiskas reakcijas jeb anafilakses neatliekamai ārstēšanai - "Eurneffy" (epinefrīns), kuru zinātniskajā izvērtēšanā piedalījās arī Latvijas Zāļu valsts aģentūra (ZVA) pildot līdzziņotāja pienākumus, aģentūru LETA ZVA sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dita Okmane.