Svitenes pagastā atklāta nelikumīga alkohola ražotne

Attēlam ilustratīva nozīme © F64

Šī gada 4. oktobrī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas konstatēja, ka Svitenes pagastā, Rundāles novadā tiek izgatavoti un uzglabāti nelikumīgi alkoholiskie dzērieni.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2panta trešās daļas, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros veiktas kratīšanas divos nekustamajos īpašumos, kur angāra telpās tika atrastas iekārtas nelegālā alkohola pagatavošanai, kartona kastes ar sarkaniem pudeļu korķiem, tukšas un piepildītas ar bezkrāsas šķidrumu stikla pudeles un baltas polimēra tilpnes. Kopumā izņemti 3500 litri spirtu saturoša šķidruma un 244 litri spirtu saturoša šķidruma pudelēs.

Kriminālprocesa likuma 264.panta kārībā aizturēti 1981.gadā un 1979.gadā dzimuši vīrieši.

Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais