Veikli noķer vīrieti, kurš uzbruka 83 gadus vecai sievietei

© Valsts policija

Piektdien, 7. oktobrī, pulksten divos dienā, izejot no pārtikas veikala Jūrmalā, kāda 1933. gadā dzimusi sieviete piedzīvoja uzbrukumu. Proti, pie viņas pienāca nepazīstams vīrietis, kurš no rokām izrāva maisiņu, kurā bija ielikta rokassomiņa ar personīgajām mantām, tostarp mobilais telefons un dokumenti, kā arī veikalā nopirktie pārtikas produkti. Pēc nozieguma ļaundaris aizbēga un par notikušo tika informēta policija.

Jūrmalas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti, veicot meklēšanas pasākumus, noskaidroja, ka noziegumu, visticamāk, izdarījis 1985. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš trīs reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem. Jau dažas stundas pēc nozieguma policistiem turpat Jūrmalā izdevās vīrieti atrast un aizturēt. Cietusī sieviete aizturēto vīrieti ir atpazinusi kā savu pāridarītāju. Savu vainu aizturētais vīrietis atzīst.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par svešas kustamas mantas nolaupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svētdien, 9. oktobrī, vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Svarīgākais