FOTO: Dzīvoklī Rīgas centrā izaudzēta marihuāna

© Rīgas Pašvaldības policija

Vakar, 5. oktobrī, Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Blaumaņa ielā, kur Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem nepieciešama palīdzība ar kādu agresīvu sievieti.

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi devās uz norādīto dzīvokli. Durvis atvēra vecāka gadu gājuma kundze, kura pastāstīja, ka ar meitu izcēlies konflikts. Sieviete regulāri lietojot alkoholu, kura dēļ izceļas sadzīviska rakstura strīdi. Neilgi pirms policijas un mediķu ierašanās sieviete sadusmojusies un izsitusi mātes istabas durvis, kuras bijušas daļēji no stikla. Stikls saplīsis un meita sagriezusies.

Apskatot dzīvokli, pamanītas stikla lauskas un blakus asins piles. Dzīvoklī sastapta arī sirmās kundzes meita, kurai lūgts paņemt siltākas drēbes, lai dotos uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru ekspertīzes veikšanai.

Sieviete ar to nebija mierā un atbildēja, ka nekur nedosies, tāpat izteica dažādus pārmetumus mātei par to, ka izsaukusi policiju. Sieviete nervozi staigāja gar kādu istabu, aplūkojot to, kārtības sargi pamanīja vēl vienu rūpīgi noslēptu istabu, kura aizklāta ar melnu plēvi. Gar plēves malu varēja redzēt, ka istabā ir ieslēgts apgaismojums.

Policisti paņemot plēvi malā, pamanīja neliela izmēra telpu, kura bija aprīkota ar lampām, sildītāju, ventilāciju un stalažām. Zem ieslēgtām lampām atradās puķu pods ar zaļu augu, bet pie sienām bija piekārti divi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti.

Apskates laikā, agresīvi noskaņotā sieviete ieskrēja telpā un centās izraut augu no puķu poda. Sieviete izvesta no telpas. Tieši tobrīd dzīvoklī ienāca kāds vīrietis, kurš paskaidroja, ka ir sievietes bijušais vīrs. Vīrietis apgalvoja, ka pēc šķiršanās regulāri apciemojot bijušo sievu un viņas māti. Vīrietis izskatījās manāmi satraukts un klusi lūdza bijušās sievas mātei noklusēt, ka arī viņš ar dēlu šajā dzīvoklī mitinās.

Aizdomās par marihuānas audzēšanu izsaukta Valsts policija. Drošības apsvērumu dēļ pašvaldības policisti pavadīja mediķus līdz ārstniecības iestādei, kur nodota agresīvā sieviete. Darbu adresē pārņēma Valsts policijas darbinieki.