Par marihuānas tirgošanu Jelgavā aizturētas vairākas personas

Policijas darbinieki Jelgavā, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, par narkotiskās vielas marihuānas realizāciju aizturējuši vairākas personas, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Jelgavā aizturēta trīs personu grupa - 1981. un 1985.gadā dzimuši vīrieši un 1950.gadā dzimusi sieviete par 1,8 gramu marihuānas realizāciju. Aizturētās personas ir agrāk tiesātas.

Jelgavā par narkotiskās vielas marihuānas 1,6 gramu realizāciju aizturētas arī divas 1977. un 1957.gadā dzimušas sievietes.

Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, sankcionētas kratīšanas laikā vienā no dzīvesvietām izņemti 17,3 grami marihuānas.

Uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 253. 1 panta 1.daļas "Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizāciju", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta noziedzīgo personu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Svarīgākais