Uz digitālās televīzijas krimināllietas iztiesāšanu kārtējo reizi neierodas liecinieki

Uz digitālās televīzijas krimināllietas izskatīšanu Rīgas apgabaltiesā šodien kārtējo reizi nebija ieradušies divi no Apvienotās Karalistes aicināti liecinieki.

Lemjot par turpmāko lietas izskatīšanu attiecībā uz abiem minētajiem lieciniekiem, prokuratūra pauda viedokli, ka viens no viņiem izvairās no tiesas, bet otra liecinieka neierašanās varētu būt attaisnojama, kā rezultātā abu šo liecinieku pirmstiesas izmeklēšanā sniegtās liecības tiesā būtu jānolasa.

Vairums aizstāvju gan norādīja, ka abi liecinieki no Apvienotās Karalistes uz tiesu jāaicina atkārtoti, jo tas būtu vienīgais veids, kā nodrošināt apsūdzēto tiesības uz taisnu tiesu.

Prokurors Edvīns Piliksers norāda, ka šie liecinieki šodien uz Rīgas apgabaltiesu nebija ieradušies atkārtoti. Iepriekš uz digitālās televīzijas lietas izskatīšanu viņi bija aicināti jau 2009.gada augustā.

Rezultātā apgabaltiesa šodien vēl neizlēma, ko darīt ar abiem lieciniekiem, jo apsūdzētajam bijušajam VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" valdes priekšsēdētājam Mārim Pauderam pasliktinājās veselības stāvoklis un viņš lūdza pasludināt tiesas sēdē pārtraukumu. Tiesa lietas izskatīšanā pasludināja pārtraukumu līdz pirmdienai, 15.martam, plkst.10, stāstīja Piliksers.

Kā ziņots, pēc vairāku mēnešu ilga pārtraukuma šīs lietas iztiesāšana tika atsākta 1.martā, kad uz nopratināšanu liecinieku statusā bija aicināti divi liecinieki no ārzemēm - Maikls Entonijs Flenegans un Ena Koflena, taču arī viņi abi kārtējo reizi nebija ieradušies.

Līdz šim lietas izskatīšanas laikā tiesā nopratināti 52 liecinieki, bet kopumā jāuzklausa aptuveni 120.

Neviens no 20 apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst. Daži no apsūdzētajiem skaidro, ka nesaprot, kādus tieši noziegumus prokuratūra viņiem inkriminējusi, citi savukārt norāda uz apsūdzības nepilnībām.

Svarīgākais