Kontrabandas cigaretes slēpj pārbūvētā degvielas tvertnē

Vakar Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas Pededzes robežkontroles punktā aizturēja Latvijas pilsoni, kurš savā automašīnā Audi 100 pārbūvētā degvielas tvertnē Latvijā nelikumīgi mēģināja ievest 3800 kontrabandas cigaretes.

1982.gadā dzimušajam vīrietim par akcizēto preču ievešanu Latvijā, apejot muitas kontroli, sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Administratīvā lietas materiāli nosūtīti Valsts ieņēmumu dienesta Vidzemes nodokļu un muitas administrācijas Muitas pārvaldei.

Jau pērn bija vērojams nelikumīgas preču pārvietošanas gadījumu (468) skaita pieaugums - salīdzinājumā ar 2008.gadu teju piecas reizes. Arī šogad turpina pieaugt to personu skaits, kuras Latvijā nelikumīgi mēģina ievest kontrabandas cigaretes. Valsts robežsardzes amatpersonas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai martā ir aizturējušas 30 personas, savukārt kopš gada sākuma nepilnu trīs mēnešu laikā ir konstatēti jau 303 kontrabandas gadījumi un kopumā izņemts 1 591 570 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.