MEKLĒ ACULIECINIEKUS vakardienas apšaudei festivālā "Laba daba"

© F64

Festivāla "Laba daba" organizatori un policija aicina atsaukties aculieciniekus vakarnakt notikušajam incidentam, kura laikā, visticamāk, pielietojot gāzes pistoli, uzbrukts diviem jauniešiem.

Kā aģentūru LETA informēja festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule, aculiecinieki aicināti vērsties policijas postenī pie telšu pilsētiņas iepretim dīķim vai zvanot pa tālruni 110. Tāpat festivāla organizatori aicina ziņot, ja tiek manīts kaut kas aizdomīgs vai ir nepieciešama palīdzība.

Pinkule skaidroja, ka incidents noticis ārpus festivāla teritorijas esošajā telšu pilsētiņā. Arī organizatoriem ir zināms, ka telšu pilsētiņā divas personas iekļuvušas svešā teltī un pēcāk, visticamāk, pielietojot gāzes pistoli, uzbrukušas diviem aptuveni 25 gadus veciem vīriešiem.

Festivāla pārstāve norāda, ka pasākuma organizatori pēc informācijas saņemšanas par iespējami notikušo incidentu, uzreiz sazinājās ar policijas pārstāvjiem, kuri visu festivāla norises laiku dežurē ārpus festivāla teritorijas, un kuri šo informāciju apstiprināja. Viņa uzsver, ka nekavējoties pie cietušajiem vīriešiem tika nosūtīta neatliekamā medicīniskā palīdzība un cietušie nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm.

Organizatori sadarbību ar policiju un policijas darbu vērtē kā profesionālu. Kopš policijas posteņa ieviešanas festivālā, nekārtību skaits, ko izraisa personas, kas atrodas ārpus festivāla teritorijas, kur atrodas arī telšu pilsētiņa un autostāvvieta, ir būtiski mazinājies, skaidro organizatori.

Jau otro gadu sadarbībā ar Valsts un pašvaldības policiju festivāla norises laikā, ārpus festivāla teritorijas, ir izvietots policijas postenis, kur uz vietas dežurē vairāk nekā 20 policijas darbinieku, un festivāla teritorijā par festivāla apmeklētāju drošību rūpējas vairāk kā 60 apsargu.

Pinkule piebilst, ka festivāla programma noris pēc plāna un citi incidenti festivālā nav novēroti.

Jau vēstīts, ka naktī uz sestdienu Līgatnes pagastā notiekošajā starptautiskajā mūzikas festivālā "Laba daba" ar, iespējams, gāzes pistoli sašauti divi festivāla apmeklētāji, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse.

Virse stāstīja, ka divi 1991.gadā dzimuši vīrieši atgriezušies savā teltī, kur viņus pārsteigušas divas nepazīstamas personas. Uz jautājumu, ko abi cilvēki dara teltī, atbildēts ar šāvieniem, iespējams, no gāzes pistoles, skaidroja policijas pārstāve.

Viņa zināja teikt, ka abi cietušie ir nogādāti slimnīcā, tomēr nav guvuši dzīvībai bīstamas traumas.

Valsts policija par notikušo uzbrukumu sākusi kriminālprocesu.

Latvijā

“Izglāb mani! Mums ir dots laiks – viens mēnesis… Aizkrauklē tiek likvidēta kaķu biedrība “Felida”, jo pašvaldību neinteresē šo kaķīšu liktenis,” tīmeklī atrodam sūru ierakstu un kaķu skumjās acis, kas lūdz – izglāb mani! Ikviens, kuram sirds krūtīs, zina, cik reizēm ir grūti izglābt dzīvniekus. Bet glābšanu mūsu mazie brāļi ir pelnījuši tikpat daudz kā cilvēki. Vienkāršāk, protams, ir novērsties. Kāda situācija ir Aizkrauklē – novēršanās vai palīdzība?