Zemgales reģionā aiztur vairākas personas par nelegālu narkotisko vielu glabāšanu un realizēšanu

Policijas darbinieki Zemgales reģionā aizturējuši vairākas personas par noziedzīgām darbībām, kas saistītas ar narkotisko vielu glabāšanu, iegādāšanos, lietošanu un realizēšanu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Valsts policijas darbinieki sadarbībā ar Ieslodzījuma vietas darbiniekiem par narkotiskas vielas metamfetamīna glabāšanu realizācijas nolūkā aizturēja 1976.gadā dzimušu vīrieti.

Vīrieti aizturēja noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī Jelgavā, kad ieslodzījuma vietas teritorijā viņš bija iemetis vīstoklītī ar 0,82 gramiem metamfetamīna, tādējādi to nododot ieslodzītajai personai. Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, sankcionētas kratīšanas laikā viņa dzīvesvietā tika izņemti 0,2409 grami metamfetamīna.

Vīrietim, kurš ir iepriekš piecas reizes tiesāts, piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko, psihotropo vielu, sprāgstošo vielu, ieroču vai munīcijas nodošanu personām, kuras ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vai ieslodzījuma vietās, vai saņemšanu no šādām personām. Par šādu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Uzsākts arī kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizdomās turētas personas saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Aizkraukles novadā aizturēti divi 1989. un 1971.gadā dzimuši vīrieši par narkotiskās vielas - divu gramu amfetamīna realizāciju.

Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, izmeklēšanā iesaistot dienesta suni, sankcionētas kratīšanas laikā vienā no vīrieša dzīvesvietām Pļaviņu novadā izņemta medību bise ar nogrieztu stobru un četras patronas, kuras nosūtītas ekspertīzei. Arī šajā gadījumā uzsākts kriminālprocess.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizdomās turēto personu saistība ar citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu.

Arī Tukuma policijas darbinieki, piesaistot dienesta suni aizturējuši agrāk tiesātu 1989.gadā dzimušu vīrieti par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā. Aizturētajam atsavināts 21 grams marihuānas. 1989.gada dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Savukārt Jēkabpilī policijas darbinieki, iesaistot dienesta suni, aizturēja trīs personas par narkotiskās vielas metamfetamīna realizāciju. Aizturētās personas ir iepriekš tiesātas, aizturētām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Sankcionētas kratīšanas laikā atsavināts šaujamierocim līdzīgs priekšmets un narkotiskā viela marihuāna.

Izmeklēšanas laikā tiks noskaidrota noziedzīgo personu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā. Uzsākts kriminālprocess.

Narkotiskās vielas atsavinātas arī Bauskā, kur policijas darbinieki operatīvās meklēšanas laikā aizturējuši 1986.gadā dzimušu vīrieti, kurš ir iepriekš vairākas reizes tiesāts, pie kura tika atsavināts metamfetamīns, kurš nosūtīts ekspertīzei.

Uzsākts kriminālprocess.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizturētā vīrieša saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Svarīgākais