Jēkabpilī vīrietim konfiscē šautenes, pistoles un divus ložmetējus

© Valsts policija

Policija Jēkabpilī kratīšanas laikā vīrieša dzīvesvietā atsavinājusi ievērojamu daudzumu šaujamieročiem līdzīgu priekšmetu un munīciju.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki š 2.martā ap pulksten 16.45 saņēma izsaukumu par huligāniskām darbībām pret 1995.gadā dzimušu jaunieti Jēkabpilī uz Akmeņu ielas iepretim tirgus teritorijai.

VP ZRP Jēkabpils iecirkņa KrPN darbinieki "uz karstām pēdām" aizturēja 1960.gadā dzimušu vīrieti, pie kura aizturēšanas laikā atsavināja divus pistolei līdzīgus priekšmetus, no kuriem viens bijis pielādēts.

Kratīšanas laikā aizturētā vīrieša dzīvesvietā privātmājā atsavināja ievērojamu daudzumu šaujamieročiem līdzīgu priekšmetu, kā arī munīciju (dažādas veida 19 šautenes, 5 pistoles, 2 ložmetēji un ložmetēja stobrs, dažāda veida 460 patronas), no kuriem daļa bija paslēpta atpūtas krēslu matračos un dīvānu sānu atzveltnēs.

Izņemtiem šaujamieroču līdzīgiem priekšmetiem nozīmēta ekspertīze.

Uzsākts kriminālprocess par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais