Sieviete izplāno un noorganizē laupīšanas uzbrukumu pret savu bijušo draugu

Policija aizturējusi personu grupu, kura februāra sākumā laupīšanas uzbrukumā smagi piekāva kādu vīrieti. Izmeklēšanā jau noskaidrots, ka noziegumu izplānoja un noorganizēja kāda 1987.gadā dzimusi sieviete, kura zinājusi visas nianses par cietušo, kurš savukārt kādreiz bijis viņas partneris.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, 3.februāra naktī, Siguldā, Parka ielā, piedraudot ar pistolei līdzīgu priekšmetu un smagi piekaujot ar koka nūjām, tika aplaupīts kāds vīrietis. Cietušajam no kakla tika noņemta ķēdīte, paņemts mobilais tālrunis un dzīvokļa atslēgas. Lai arī ļoti smagi piekauts, vīrietis aizrāpojis līdz aptuveni 100 metru attālumā esošajām mājām un sasaucis kaimiņus, kuri izsaukuši mediķus. Cietušais tika nogādāts slimnīcā.

Policija uzsāka izmeklēšanu. Jau vēlāk tika noskaidrots, ka no piekautā vīrieša dzīvokļa nozagtas kredītkartes, bet no konta noņemts aptuveni 1000 latu. Policijas pārstāve piebilda, ka blakus kredītkartēm bijuši atstāti arī PIN kodi.

Aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu 26.februārī tika aizturēti divi agrāk tiesāti 1966. un 1977.gadā dzimuši vīrieši, kuri jau ir apcietināti. Savukārt 1.martā policija aizturēja vel trīs šī nozieguma līdzdalībniekus - 1989.gadā dzimušu vīrieti un 1991. un 1987.gadā dzimušas sievietes. Tieši 23 gadus vecā sieviete bija izplānojusi šo laupīšanas uzbrukumu, jo zinājusi, ka cietušajam mājās atrodas kredītkartes un uz viņa konta ir noguldīta prāva naudas summa. Šai sievietei savulaik bijušas attiecības ar cietušo. Šodien tiesa lems par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu nozieguma organizatorei.

Pie aizturētajiem policija atrada arī gāzes pistoli un nolaupīto mobilo tālruni.

Svarīgākais