Rīgā, lai atbrīvotu dzīvokli, nogalina tā iemītnieku

Februārī Valsts policijas darbinieki pabeidza pirmstiesas izmeklēšanu un nodeva kriminālprocesa materiālus Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai ar lūgumu uzsākt kriminālvajāšanu pret divām personām par slepkavību pastiprinošos apstākļos, kas notika 2008.gada decembrī.

2009.gada 3.martā policija saņēma informāciju par kāda 1946.gadā dzimuša vīrieša pazušanu. Tika uzsākta bezvēsts pazudušās personas meklēšana.

2009.gadā laika posmā no aprīļa līdz jūlijam Juglas Baltezera kanālā tika atrastas sadalītas cilvēka mirstīgo atlieku daļas. Policijas darbinieki uzsāka kriminālprocesu un izmeklēšas laikā noskaidroja, ka dažādās vietās un laikā atrastās ķermeņa daļas ir bezvēsts pazudušais 1946.gadā dzimušais vīrietis, nra.lv informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

2009.gada 27.augustā Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) KIP darbinieki meklēšanas pasākumu kompleksa laikā aizdomās par 1946.gadā dzimušā vīrieša slepkavību aizturēja slepkavības organizatoru - 1957.gadā dzimušu vīrieti.

Turpinot izmeklēsanu, tika noskaidrots, ka noziegums izdarīts personu grupā, un bezvēsts pazudušo vīrieti ir noslepkavojis agrāk vairākkārt sodīts 1948.gadā dzimis recidīvists. Vīrietis kopš 2009.gada janvāra jau atrodas apcietinājumā aizdomās par 2008.gada oktobrī izdarītu 1989.gadā dzimušas sievietes slepklavību. Tika aizturēts un apcietināts arī nozieguma pasūtītājs.

Policijas darbinieki noskaidrojuši, ka visa šī nozieguma pamatā ir bijusi mantkārība, jo bija nepieciešams atbrīvot dzīvokli mājā, kas bija paredzēta pārdošanai.

Par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos Krimināllikuma 117.panta 9.daļā paredzēts sods - mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.