Jaunciemā zaglis šauj uz policistu

Apšaude, pakaļdzīšanās ar auto un izsekošana mežā ar suņiem – šādus paņēmienus pagājušajā nedēļā policijai nācās izmantot, lai aizturētu divus zagļus.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava stāsta, ka 24. februārī divos dienā tika saņemts ziņojums par laupīšanu kādā privātmājā Jaunciema gatvē. Garnadži bija aiznesuši fotoaparātu, motorzāģi, mobilos tālruņus, kā arī citas mantas. Izmeklētāji aptaujāja iedzīvotājus, un jau tās pašas dienas vakarā zagļus izdevās aizturēt.

Pievakarē ap deviņiem policija saņēma operatīvu informāciju, ka iespējamais zaglis sēž turpat Jaunciema gatvē autobusā pieturā. Divdesmit deviņus gadus vecais vīrietis pretojās kārtībsargiem, taču ātri tika savaldīts. Brīdī, kad viņu sēdināja policijas mikroautobusā, garām pabrauca kāds auto, kuru iepriekš iedzīvotāji bija atpazinuši kā zagļu spēkratu. Automašīnu sāka izsekot un drīz vien apturēja. Tomēr šoferis atteicās kāpt ārā un labprātīgas padošanās vietā policijas virzienā raidīja vairākus šāvienus. Policisti atbildēja ar pretuguni, taču zaglim izdevās aizbraukt. Situācija bija ļoti bīstama, tāpēc tika izsaukti papildspēki, tostarp arī vienība Alfa. Bēgli drīz vien izdevās ielenkt, un šoferis izlēca no braucošā auto un iemuka mežā. Zagli atrada ar suņa palīdzību pēc sniegā atstātajām pēdām. Divdesmit astoņus gadus veco vīrieti, kurš agrāk jau ir tiesāts, izdevās aizturēt kādā dzīvoklī. Pie viņa arī atrada lielāko daļu no privātmājā nozagtajā mantām. "Šis vīrietis ir narkomāns. Par notikušo sākts kriminālprocess ne tikai par zādzību, bet arī par pretošanos policijas darbiniekiem," saka S. Pildava.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais