Aizdomās par 40 latu kukuļa pieprasīšanu aiztur divus ceļu policistus

Pagājušajā nedēļā, 26.februārī Valsts policijas (VP) Iekšējā drošības biroja (IDB) darbinieki aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja divus Rīgas reģiona policijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona (CPB) darbiniekus.

Aizturētie Rīgā, pildot dienesta pienākumus, par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu, apturēja kādu automašīnu. Lai automašīnas vadītājam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, ceļu policijas darbinieki pieprasīja un pieņēma kukuli 40 latu apmērā, nra.lv informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

VP IDB par šo faktu uzsākts kriminālprocess par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījušas valsts amatpersonas, grupā, izmantojot savu dienesta stāvokli, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija aicina informēt Iekšējā drošības biroja darbiniekus par gadījumiem, kad policijas darbinieki nav godprātīgi pildījuši savus dienesta pienākumus vai arī pārkāpuši likumā noteiktās normas.

Svarīgākais