Robežsargi aiztur 300 litrus kontrabandas degvielas

Veicot robežas apsekošanu izņemts 300 litri valstī nelikumīgi ievestās degvielas un aizturēti divi Latvijas valsts piederīgie,Informē Kristīne Pētersone, Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore.

1987. un 1988.gadā dzimušie vīrieši personu grupā nelikumīgi pārvietoja kontrabandas dīzeļdegvielu ar vilcienu no Krievijas.

Šā gada 24.februāra vakarā Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes amatpersonas pēc Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas struktūrvienību sniegtās informācijas veicot Ludzas pārvaldes robežuzraudzības rajona apsekošanu un dzelzceļa Rīga - Maskava novērošanu, pie dzelzceļa 235 kilometra atzīmes, pamanīja kā no vilciena tiek izmesti degvielas tvertnēm līdzīgi priekšmeti. Desmit minūtes vēlāk notikuma vietā ieradās divas personas ar automašīnu Toyota Land Cruiser un izmestās tvertnes grasījās savākt.

Robežsargi abus likumpārkāpējus, Latvijas pilsoņus, aizturēja un kopumā izņēma 5 tvertnes ar 300 litriem dīzeļdegvielas.

Aizturētie vīrieši, automašīna un izņemtā degviela nodoti Valsts policijas Rēzeknes pilsētas un rajona policijas pārvaldes amatpersonām.