Vilciena mašīnists Latvijā mēģina ievest 250 000 kontrabandas cigarešu no Krievijas

Robežsargi vakar Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā aizturēja kādu no Krievijas iebraucoša kravas vilciena mašīnistu, kurš lokomotīvēs rūpīgi bija noslēpis 250 000 kontrabandas cigarešu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone, 22.februārī, sadarbojoties vairāku robežsardzes dienesta pārvalžu darbiniekiem, tika veikta padziļināta pārbaude no Krievijas iebraucošam kravas vilcienam. Pārbaudes rezultātā robežsargi konstatēja, ka 1978.gadā dzimušais vilciena mašīnists - Krievijas pilsonis - abu lokomotīvju ventilācijas šahtās un virs motoriem bija paslēpis 150 000 cigarešu "L&M" un 100 000 cigarešu "More" ar Krievijas akcīzes markām.

Aptuveni 4100 latu vērtās kontrabandas cigaretes tika izņemtas, bet mašīnistam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijā, apejot muitas kontroli. Administratīvā pārkāpuma lietas materiāli nosūtīti pēc piekritības Valsts ieņēmumu dienesta Latgales reģionālajai iestādei, pastāstīja Pētersone.

Svarīgākais