Krāpnieki apmuļķo Daugavpils iedzīvotājus, pieprasot naudu par radinieku izpestīšanu no nepatikšanām

Laika periodā no šī gada 26.janvāra līdz 13.februārim personu grupa veica krāpnieciskās darbības pret Daugavpils iedzīvotājiem - pārsvarā pret gados veciem cilvēkiem.

Krāpa cilvēkus tādā veidā, ka zvanot cietušajam pa telefonu no Lietuvas mobilo sakaru operatora, paziņoja, ka viņu radinieks iekļuva nepatikšanās (ceļu satiksmes negadījumā vai izdarīja kādu prettiesisku darbību), un lai izvairītos no soda ir nepieciešams samaksāt noteiktu naudas summu policijas darbiniekam. Pēc cietušā piekrišanas sniegt nepieciešamo summu, pie viņa nāca vīrietis, kurš stājas priekšā kā policijas darbinieks, un saņēma naudu.

Veicot operatīvas izmeklēšanas darbības LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja grupu 3 personu sastāvā-divi vīrieši dzimuši 1983.gadā un viens dzimis 1991. gadā. Kratīšanas laikā pie aizturētajiem tika izņemta nauda un narkotiskas vielas. Visi trīs agrāk ir sodīti par laupīšanu un zādzībām.

Turpinot izmeklēt šo kriminālprocesu, kuru uzsāka pēc Krimināllikuma 177.panta, tika noskaidroti 5 krāpšanas fakti, ko paveica aizturētie attiecībā pret Daugavpils iedzīvotājiem, izkrāpjot kopumā vairāk nekā 7000 eiro un 1700 latu. Noskaidrots arī, ka minētais noziedzīgais grupējums izdarīja noziedzīgo nodarījumu, kas saistīts ar narkotisko vielu realizāciju un laupīšanu.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais