Strenču novadā deg kokapstrādes uzņēmuma noliktava [papildināta]

Šorīt Strenču novada Jērcēnu pagastā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks kāda kokapstrādes uzņēmuma noliktavā.

Ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt ugunsgrēku, kas šorīt ap plkst.9.30 izcēlās kāda kokapstrādes uzņēmuma noliktavā Strenču novada Jērcēnu pagastā.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa, ugunsgrēkā izdegusi apmēram 60 kvadrātmetru liela platība.

Kokmateriālu žāvētavā bija aizdegušies dēļi, kuri tiek pakļauti apstrādei augstā temperatūrā, turklāt liesmas bija pārmetušās arī žāvētavas ārpusē.

Ugunsgrēkam paaugstināta bīstamība izsludināta tāpēc, ka uguns riskam tikusi pakļauta 700 kvadrātmetru liela uzņēmuma teritorija, norādīja Veisa.

VUGD darbinieki joprojām strādā notikuma vietā, taču liesmas ir apdzēstas un drīzumā ugunsgrēks būs pilnībā likvidēts.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, ugunsgrēks izcēlies SIA "KR Jērcēni" ražotnē. Uzņēmuma pārstāvis informēja, ka ugunsgrēkā neviens nav cietis un tas ātri ticis apdzēsts. Ļaunprātība notikušajā nav konstatēta, un lielus zaudējumus notikušais nav radījis.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "KR Jērcēni" reģistrēta 2003.gada novembrī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 24 000 latu. Uzņēmuma kapitāldaļas pieder Skaidrītei Mosinai - 40%, kā arī Eināram Andersonam - 60%.

SIA "KR Jērcēni" apgrozījums 2008.gadā bija 0,46 miljoni latu, bet peļņa - 3330 lati. Gadu iepriekš šie rādītāji bija 0,79 miljoni latu un 3370 lati.

Svarīgākais