Izbeigts kriminālprocess par netiklu darbību veikšanu ar nepilngadīgām meitenēm

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē (RRP) izbeigts pērn augustā sāktais kriminālprocess pret 24 gadus vecu vīrieti, kurš mežā pie Gaiļezera bija veicis it kā netiklas darbības ar trim mazgadīgām meitenēm un mēģinājis viņām uzmākties.

RRP preses pārstāve Sigita Pildava aģentūrai LETA pastāstīja, ka process izbeigts pierādījumu trūkuma dēļ. Nopratinot visas notikušajā iesaistītās puses un noskaidrojot faktiskās darbības, netika gūts pietiekami daudz pierādījumu, lai vīrieti varētu saukt pie kriminālatbildības. Policija procesu izbeidza, bet no lietas materiāliem izdalīja divas administratīvās lietvedības - par sīko huligānismu un atkailināšanos interneta vidē.

Pērn pēc vīrieša aizturēšanas policijai esot bijis pamats uzskatīt, ka vīrietis šādas darbības varētu būt veicis arī citviet un vairākkārt, tādēļ policija aicināja ikvienu, kurš varētu būt cietis no minētā vīrieša rīcības, atsaukties. Pēc Pildavas teiktā, neviens potenciālais cietušais tā arī nepieteicās.

Policija gan ir visai skopa precīzākas informācijas sniegšanā, kādas darbības jaunais vīrietis veicis ar meitenēm, kas iepriekš tika nodēvētas par netiklām, bet pēc tam par ko viņam piemērots administratīvais sods par sīko huligānismu.

Svarīgākais