Latvijā plāno sadarboties ar Itāliju cīņā pret organizēto noziedzību

Lai uzlabotu tiesībsargājošo iestāžu cīņu pret organizēto noziedzību, terorismu, nelegālu narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru apriti, Latvijas atbildīgās institūcijas turpmāk varētu oficiāli sadarboties arī ar Itālijas speciālajiem dienestiem.

To paredz Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais un šodien saskaņošanai valsts sekretāru sanāksmē iesniegtais likumprojekts "Par Latvijas Republikas valdības un Itālijas Republikas valdības sadarbības līgumu par cīņu pret organizēto noziedzību, terorismu un nelegālu narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru apriti".

Līgums paredz abu pušu sadarbību, lai cīnītos pret terorismu un noziedzīgiem nodarījumiem, kas apdraud sabiedrisko drošību un kārtību. Sadarbība ietver informācijas apmaiņu par teroristu grupām, notikumiem, iesaistītajām personām, izmantoto tehniku un līdzekļiem. Tāpat ar informāciju plānots apmainīties cīņai pret organizēto noziedzību, tās veidiem un tendencēm, kā arī cīņai pret narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru nelegālo apriti, lai noteiktu iesaistītās personas, izcelsmes un galamērķa vietas un izgatavošanas metodes.

Sadarbībā no Latvijas puses iesaistīsies IeM, Valsts policija, Drošības policija, Valsts robežsardze un Valsts ieņēmumu dienests, savukārt Itāliju pārstāvēs Itālijas Iekšlietu ministrija.

Sagatavotais valdības līmeņa sadarbības līgums pirms parakstīšanas vēl jāsaskaņo ar citām atbildīgajām institūcijām un jāapstiprina Ministru kabinetā.

Latvijas IeM līdz šim jau ir izveidojušās veiksmīgas divpusējās attiecības ar vairākām valstīm un ar lielāko daļu no tām parakstītas dažādas vienošanās par sadarbību. Piemēram, līdzīgi līgumi noslēgti ar Austriju, ASV, Baltkrieviju, Baltijas valstīm, Čehiju un Vāciju.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais