Virsaišu ielas ugunsgrēka drupās atrasta bojā gājusi sieviete

Pārmeklējot ugunsgrēkā izpostītās divstāvu koka mājas drupas Rīgā, Virsaišu ielā 8, ugunsdzēsēji atraduši aptuveni 90 gadus vecas sievietes mirstīgās atliekas, savukārt viena no trim ugunsgrēkā cietušajām personām nelaimē guvusi smagus apdegumus.

Kā ziņots, šodien ap plkst.12.30 pēc gāzes balona sprādziena izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks divstāvu koka dzīvojamā ēkā Virsaišu ielā 8.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa, uz notikuma vietu nekavējoties devās vairākas ugunsdzēsēju tehniskās vienības.

Sprāgstot gāzes balonam, sagruva mājas siena, kas uzkrita virsū diviem garāmgājējiem. Savukārt vēl viena persona ar sprādziena vilni tika izmesta no mājas. Šis cietušais slimnīcā tika nogādāts ar smagiem apdegumiem. Tomēr ugunsdzēsēji jau sākotnēji pieļāva, ka nelaimē varētu būt vēl citi upuri.

Plkst.14.32 uguns liesmas izdevās lokalizēt, bet plkst.14.55, turpinot pārmeklēt gruvešus, glābēji atrada arī aptuveni 90 gadus vecas sievietes līķi.

Liesmas nopostījušas nama pirmo un otro stāvu, bēniņus un jumtu 200 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā joprojām strādā ugunsdzēsēji un ir ierobežota transportlīdzekļu satiksme.

Kā norādīja Veisa, ugunsdzēsējiem bijušas problēmas piekļūt degošajai mājai, jo apkārtējās ielas nav attīrītas no sniega. Ugunsdzēsēji paši ar lāpstām attīrījuši ielu, lai uzstādītu tehnikas balstiekārtas. Nepietiekama spiediena dēļ tuvējā apkārtnē bijusi apgrūtināta arī ūdens ņemšana.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) preses sekretārs Uģis Vidauskis, pēc ugunsgrēka trīs izpostītās mājas iemītnieki tiks izmitināti dienesta viesnīcā Kartupeļu ielā.

Kā norāda VUGD, šis kopš gada sākuma ir jau sestais Latvijā notikušais gāzes balona sprādziens.

LTV ziņu dienesta video

Svarīgākais