No suņa atbrīvojas ar maisu un trim pusķieģeļiem

© patversme Līči

Nedēļas nogalē pierīgā kāds vēlējies atbrīvoties no sava padzīvojušā suņa, ieliekot to maisā kopā ar trim pusķieģeliem un iemetot upē. Lai gan kāds naksnīgs staigātājs suni pamanījis upē, izglābt to neizdevās.

5. februārī ap pusnakti kāds Ulbrokas iedzīvotājs bija izgājis pastaigāties ar suni un pēkšņi no netālās Piķurgas upītes izdzirdējis sirdi stindzinošus dzīvnieka kaucienus. Kad vīrietis nokļuva pie upītes stāvajiem krastiem, viņš mēnessgaismā pamanīja seklumā kādu dzīvu būtni kūņojamies baltā maisā, no kura skanēja kaucieni un smilkstieni.

Tomēr stāvie un ar sniegu klātie krasti liedza piekļūt tuvāk notikuma vietai. Vīrietis sameklējis kādu zaru, lai mēģinātu maisu izvilkt no upes, taču tas izrādījās ļoti smags. Tad vīrietis zvanīja policijai, bet, kad tā ieradās, viss bija beidzies. Apkārt valdīja stindzinošs klusums. Bez speciāla aprīkojuma maisu izcelt nebija iespējams.

Nākamajā rītā policija par notikušo ziņoja Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes Līči darbiniekiem. Viņi devās uz traģēdijas vietu un ar ķekšiem izvilka maisu krastā.

Patversmes pārstāvji norāfda - viņa uzticējās no brīža, kad nonāca pie šiem cilvēkiem, iespējams, kā kucēns. Uzticējās pāris gadus, šos ļaudis uzskatot par saviem saimniekiem. Uzticējās arī 5. februāra naktī, kad tika iebāzta cukura maisā kopā ar trīs pusķieģeļiem un nakts melnumā ap pusnakti izmesta neaizsalušajā, paseklajā Piķurgā pašā Ulbrokas centrā, Stopiņu novadā.

Lūdzu, ja vien jums ir kāda informācija par vietu un neļaudīm, pie kuriem mazā auguma melnā ar rudu pakrūti, purniņu un ķepu galiem sunīte dzīvoja līdz šim, dodiet mums ziņu: 29568251 vai uz e_pastu: info@patversme.lv

Svarīgākais