Ugunsgrēkos Latvijā cietis viens cilvēks

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 17 ugunsgrēki, vienā no tiem cietis cilvēks.

Vakar Aizkrauklē kāda nama pirmā stāva dzīvoklī dega mēbeles un sienas desmit kvadrātmetru platībā, šajā ugunsnelaimē cieta viens cilvēks. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.21.48.

Jau ziņots, ka vakar ap plkst.18.40 kādā vienstāva saimniecības ēkā Ķekavā, Rīgas ielā, notika gāzes balona sprādziens, kurā gāja bojā viens cilvēks.

Kā pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inese Veisa, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.18.38. Ugunsdzēsēju rīcībā bija informācija, ka zem gruvešiem, iespējams, palicis vīrietis.

Plkst.19.13 glābējiem zem drupām iesprostoto personu izdevās izcelt, un tā tika nodota mediķiem, kuri centās glābt cietušā dzīvību, taču tas neizdevās, un pēc desmit minūtēm vīrietis nomira.

Kā norādīja Veisa, šis kopš gada sākuma ir jau piektais Latvijā notikušais gāzes balona sprādziens.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais