Par avārijas izraisīšanu alkohola reibumā Lielbritānijā notiesāts Latvijas valstspiederīgais

Par avārijas izraisīšanu, vadot automašīnu alkohola reibumā, Lielbritānijā notiesāts Latvijas valstspiederīgais, vēsta laikraksts "Burton Mail".

23 gadus vecajam Sergejam Ivenkum tiesa piesprieda 150 stundas sabiedriskajos darbos un uz diviem gadiem atņēma autovadītāja apliecību, kā arī lika segt tiesas izdevumus 85 sterliņu mārciņu apmērā.

Ivenkus tika aizturēts Bērtonā pagājušā gada 29.novembrī ap plkst.11 no rīta, kad viņš ietriecās priekšā nobremzējušā automašīnā.

Apsūdzētais atzina, ka iepriekšējā naktī līdz četriem rītā viņš bija lietojis alkoholu vietējā naktsklubā un pēc tam devās pie drauga, kur turpināja uzdzīvot līdz deviņiem rītā. Pēc divu stundu miega Ivenkus nolēma sēsties pie sava auto stūres un doties mājās, taču izraisīja avāriju.

Policijas iecirknī trīs stundas pēc negadījuma ņemtās asins analīzes uzrādīja, ka alkohola daudzums Ivenkus asinīs trīs reizes pārsniedz atļauto robežu.

Ivenkus tiesā atzina savu vainu un nožēloja nodarīto.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.