KNAB par kukuļņemšanu aiztur Valsts darba inspekcijas amatpersonu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) janvārī uzsācis kriminālprocesu par Valsts darba inspekcijas amatpersonas iespējamajām prettiesiskajām darbībām saistībā ar kukuļa pieņemšanu.

KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka Latgales reģionālās Valsts darba inspekcijas vecākais inspektors, veicot pārbaudi 2009.gada novembrī kādā privātā komercuzņēmumā, konstatēja darba drošības pārkāpumus, nra.lv informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka VDI vecākais inspektors, izmantojot savu dienesta stāvokli, pieņēmis kukuli 130 latu apmērā, lai uzņēmumam netiktu piemēroti administratīvie sodi. Pēc kukuļa pieņemšanas VDI amatpersona tika aizturēta Daugavpilī 2010.gada 19.janvārī.

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, KNAB izmeklētājs atzinis VDI amatpersonu par aizdomās turēto kukuļņemšanā.

Amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – aizliegums pildīt amata pienākumus, aizliegums tuvoties konkrētai personai un aizliegums izbraukt no valsts.

Svarīgākais