Prostitūta slepus paņem sava pastāvīgā klienta kredītkarti un tiek pie 5000 latiem

Šodien Rīgā aizturēta kāda prostitūta, kura sava pastāvīgā klienta dzīvesvietā piesavinājusies viņa kredītkarti un izņēmusi no vīrieša konta vairāk nekā 5000 latus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, janvārī Brasas iecirknī ar iesniegumu vērsās kāds vīrietis, kurš norādīja, ka no viņa kredītkartei piesaistītā konta pazuduši vairāk nekā 5000 latu lieli iekrājumi. Cietušajam bija aizdomas, ka naudu nelikumīgi varētu būt izņēmusi kāda sieviete, kuras sniegtos intīmpakalpojumus viņš iepriekš regulāri izmantojis. Vīrietis šo kredītkarti neesot izmantojis ikdienā, tā bijusi nolikta mājās, brīvi pieejamā vietā.

Policijā tika sākts kriminālprocess, un šodien, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, 1978.gadā dzimusī aizdomās turamā sieviete tika aizturēta.

Kā norādīja Pildava, sieviete jau iepriekš tiesāta nosacīti. Policijas redzeslokā viņa nonākusi savas nodarbošanās dēļ. Aizturētā atzīst, ka regulāri tikusies ar cietušo un uzzinājusi, ka viņš veido uzkrājumus, kuriem var piekļūt, izmantojot bankas karti. Savukārt kartes PIN kods esot bijis ierakstīts vīrieša mobilā tālruņa atmiņā. Sieviete šo karti esot ņēmusi vairākkārt, turklāt uz bankomātu pēc naudas sūtījusi savu jaunāko brāli.

Policija aicina iedzīvotājus pievērst lielāku uzmanību savām maksājumu kartēm un neatstāt tās brīvi pieejamās vietās, turklāt PIN kodus nevajadzētu saglabāt telefonos, kā to dara daudzi cilvēki. Ja tomēr ir nepieciešamība kodus kaut kur piefiksēt, iesakāms tos šifrēt vien sev zināmā veidā un nekādā gadījumā neglabāt kopā ar kartēm.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais