Policijas darbinieci aiztur par slepenu ziņu tirgošanu

Aizvadītā nedēļā Iekšējā drošības biroja (IDB) darbinieki aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, aizturēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes (RRP) Latgales iecirkņa Operatīvās vadības nodaļas (OVN) darbinieci.

VP RRP Latgales iecirkņa OVN darbiniece tika aizturēta brīdī, kad nodeva kādai personai informāciju, kas izdrukāta no Iekšlietu ministrijas datu bāzēm, saņemot par to Ls 30.

VP IDB par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 1.daļas „Par kukuļa pieņemšana par kādas darbības izdarīšanu vai neizdarīšanu kukuļdevēja interesēs”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un pēc Krimināllikuma 329.panta „Par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, kas par ziņu neizpaušanu bijusi brīdināta”, kas paredz sodu ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Aizturētai personai piemērots drošības līdzeklis – uzturēšanās noteiktā dzīves vietā un aizliegums pildīt dienesta pienākumus.

Turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Svarīgākais