Par Daugavpils uzņēmēja noslepkavošanu aiztur 13 gadus meklēšanā esošu noziedznieku

Aizdomās par kāda 42 gadus veca Daugavpils uzņēmēja slepkavību policijas darbiniekiem izdevies aizturēt divus vīriešus. Viens no tiem ir noslepkavotā uzņēmēja bijušais biznesa partneris, kurš bijis tiesāts par ekonomiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, un otrs ir viens no Latvijā meklējamākajiem noziedzniekiem, kurš starptautiskajā meklēšanā atradās 13 gadus.

Kā aģentūru LETA informēja Latgales reģiona policijas pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne, 2009.gada 15.decembrī Daugavpils iecirknī tika saņemta informācija par to, ka 11.decembrī 42 gadus vecs Daugavpils uzņēmējs aizbrauca ar automašīnu "Volkswagen" Rīgas virzienā un pazuda bez vēsts. Policija uzsāka pazuduša vīrieša meklēšanu.

Pēc grūtas un sarežģītas izmeklēšanas un dažādu versiju pārbaudes Latgales reģiona pārvaldes kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja, ka uzņēmējs ir noslepkavots. Uz aizdomu pamata par izdarīto slepkavību tika aizturētas divas personas - 50 un 46 gadus veci vīrieši, abiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Noslepkavotā uzņēmēja līķis atrasts Daugavpils novada teritorijā, nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze. Slepkavības varbūtējais iemesls ir biznesa nesaskaņas.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta 8.,9.,10.punkta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta personu grupā un mantkārīgā nolūkā, un ja tā izdarīta nolūkā slēpt šo noziegumu. Minētais likuma pants paredz sodu mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.