ĀRPRĀTS: Vīrietis ar nazi draud savai ģimenei

© F64

22. oktobra vakarā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē tika saņemta telefoniska informācija no jaunas sievietes par konfliktu viņas mātes ģimenē Grobiņā, kura laikā vīrietis ar nazi draudot 3 gadus vecam bērnam. Policija nekavējoties ieradās notikuma vietā. Dzīvokļa durvis policijas darbiniekiem netika atvērtas un tādēļ, pēc ilgu pārrunu veikšanas caur durvīm, tika pieņemts lēmums lūgt VUGD palīdzību durvju atgriešanai.

Dzīvoklī atradās sieviete, viņas šķirtais vīrs un abu 3 gadus vecais bērns. Sākotnējā informācija izrādījās neprecīza – vīrietis esot draudējis sievai.

Pēc iekļūšanas dzīvoklī, 1978. gadā dzimušais vīrietis tika aizvests un nogādāts atskurbtuvē, jo atradās spēcīgā alkoholisko dzērienu ietekmē (3,02 promiles), 1975. gadā dzimusī sieviete no alkohola pārbaudes uz vietas atteicās tādēļ tika nogādāta Valsts policijā, kur arī viņai konstatēts alkohola apreibums (2,7 promiles).

Dzīvoklī bija ieradusies arī NMPD brigāde, kas apskatīja mazuli un konstatēja, ka viņa ar viņu viss ir kārtībā – bērns ir vesels, paēdis, apkopts un mierīgs. Par notikušo tika informēta Grobiņas Bāriņtiesa, kas rūpes par bērnu ļāva uzņemties bērna mātes māsai. 

Latvijā

Kā Krievijas iebrukums Ukrainā sagrāva harmoniju tarifos; vai monopolisti “Sadales tīkls” un “Augstsprieguma tīkls” rīko ballītes uz elektrības lietotāju rēķina; tarifu kāpums – pakalpojuma sniedzēju alkatība vai objektīva nepieciešamība; vai Stiklu ciema iedzīvotājiem būs jābrauc ziemā sildīties uz Strenčiem; kādēļ komersanti spiesti vēlēties tarifus pazemināt; kādēļ OECD slavē tieši Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) – “nra.lv” intervija ar SPRK padomes priekšsēdētāju Aldu Ozolu.