Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Liepājā aizturētajam telefonkrāpniekam piemēro apcietinājumu

© F64

Šodien, 9. oktobrī, tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājums 1987. gadā dzimušam vīrietim, kurš aizvadītās nedēļas laikā Liepājā bija izkrāpis naudu divām sirmgalvēm, pieprasot samaksu par palīdzību it kā cietuša bērna glābšanai. Aizturēties atzinies, ka bijis iesaistīts abās šonedēļ notikušajās epizodēs, ziņo Valsts policija.

Aizturētais vīrietis ir Lietuvas iedzīvotājs, kurš bija zvanījis uz mājas fiksēto tālruni un krievu valodā stāstījis par nelaimē nonākušu bērnu. Izkrāptā nauda ir atgūta un tiks atdota cietušajām. Policijā turpinās izmeklēšana.  

Abos šīs nedēļas krāpšanas gadījums Liepājā rokraksts bijis līdzīgs – telefoniski sniegta informācija,  skolā smagus miesas bojājumus ir guvis bērns (radinieks), un, lai varētu viņam palīdzēt, ir nepieciešama nauda. Šādā veidā  abām sievietēm tika izkrāpti vairāki simti euro.

Policija vērš uzmanību – iespējams, ka telefona zvani ar šāda un līdzīga rakstura stāstiem var atskanēt arī citos dzīvokļos, tādēļ aicinām pabrīdināt savus vecākus un vecvecākus, radiniekus un cienījama vecuma kaimiņus un atgādināt, ka gadījumā, ja nelaime patiesi būs notikusi, operatīvie dienesti nekādā gadījumā šādi nerīkosies!

Policija aicina būt modriem un attapīgiem, un, saņemot šādu zvanu, nekavējoties sazināties ar policiju, zvanot 63404602, 110 vai vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.