Policija turpina izmeklēt pazemošanu skolā

Policijā turpinās izmeklēšana par gadījumu, kad janvāra sākumā trīs jaunietes Cesvainē fiziski aizskāra un pazemoja skolas biedru -- 1996.gadā dzimušu puisi.

Par šo nodarījumu krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Konkrēts pants tiks piemērots izmeklēšanas gaitā.

Lietā tiek vākta informācija un nopratinātas iesaistītās puses. Nozieguma motīvi policijas darbiniekiem vēl nav skaidri, jo cietušā māte vēlas, lai zēns tiktu iztaujāts viņas klātbūtnē. Māte policijā varēs ierasties tikai februārī.

Tā kā notikums, par kuru uzsākta izmeklēšana, noticis skolas telpās, izmeklēšanas gaitā tiks vērtēta arī skolotāja, kurš notikuma laikā atradās skolā, atbildība.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas inspektore Inga Safronova pieļauj, ka gadījums Cesvainē saistīts ar bērnu vēlmi pievērst sev uzmanību un izlādēties. Iespējams, bērniem trūkst uzmanības no vecāku vai vienaudžu puses. "Skolēni nedzird, ko viņiem saka. Skolās ir pieejami psihologi un citi speciālisti, taču bērni tam nepievērš uzmanību," skaidro Safronova.

Jau ziņots, ka 11.janvārī policijā saņemts iesniegums par trīs jaunietēm, kuras Cesvainē fiziski aizskārušas un pazemojušas skolas biedru - 1996.gadā dzimušu puisi. Meitenes dzimušas 1993.gadā un 1996.gadā. Notikušo vērojuši un filmējuši 1994.gadā un 1996.gadā dzimuši zēni.

Pēc policijas pārstāves rīcībā esošās informācijas, visi bērni joprojām turpina mācīties vienā mācību iestādē.