Saulkalnes veikala pārdevējas slepkavam prokurore prasa 15 gadus cietumā

. Rīgas apgabaltiesa šomēnes sāka skatīt krimināllietu par kādas pārdevējas noslepkavošanu aizvadītā gada 20.janvārī Saulkalnē. Uz apsūdzēto sola - 1981.gadā dzimušais Aleksejs Šarovs, kuram prokurore Ieva Paeglīte tiesas debatēs lūgusi piespriest 15 gadus brīvības atņemšanas.

Prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks stāsta, ka lietu tiesa sākusi skatīt šā gada 18.janvārī un jau dienu vēlāk notikušas tiesas debates. Apsūdzētajam pēdējais vārds tiks dots 17.februārī. Tiesas sprieduma pasludināšanas datums pagaidām gan nav zināms.

Vīrietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 117.panta 6.punkta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. Minētais likuma pants paredz sodu - mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Vīrietis kopš aizturēšanas, kas notika pērn martā, joprojām atrodas apcietinājumā.

Lai gan prokuratūrā viņam apsūdzība celta par slepkavību laupīšanas nolūkā, policija pēc viņa aizturēšanas gan norādīja, ka veikala pārdevēja nav nogalināta laupīšanas nolūkā, bet gan konflikta dēļ starp uzbrucēju un pārdevēju.

Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins iepriekš preses brīfingā informēja, ka policija par šī nozieguma izdarīšanu ir aizturējusi 1981.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nav bijis tiesāts. Viņam gan iepriekš bijuši piemēroti vairāki administratīvie sodi par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā.

Uzbrucējam ar pārdevēju bija izcēlies konflikts, pēc kā sievietei pārgriezta rīkle. Vīrietis pēc nozieguma izdarīšanas paņēmis arī aptuveni 35 latus. Tomēr policija uzskata, ka noziegums nav veikts mantisku iemeslu dēļ.

Aizturētajam ilgstoši nebijis darba, savu dzīves vietu viņš esot deklarējis kādā Rīgas patversmē. Saulkalne kā galamērķis vīrietim tajā dienā tika izvēlēts nejauši. No rīta izgājis no mājas, kur dzīvojot ar civilsievu, iesēdies autobusā, kas viņu aizvizināja uz šo mazo miestiņu, kur arī notika traģiskais gadījums.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.