Atsavināts liels daudzums metamfetamīna

© Valsts policija

Pagājušajā piektdienā, 18. septembrī Jūrmalas policijas iecirknī tika saņemta informācija par kādu personu, kura, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu realizāciju Kauguros. Policijā tika uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu realizāciju.

Pārbaudot saņemto informāciju, kriminālprocesa ietvaros likumsargi veica virkni operatīvo pasākumu un tajā pašā dienā Kauguros aizturēja aizdomās turamo 1982.gadā dzimušo vīrieti. Pārbaudes laikā viņa personīgajās mantās policisti atrada un atsavināja 10 gramus metamfetamīna.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja dzīvokli, kuru aizdomās turamais vīrietis regulāri apmeklēja. Veicot sankcionētu kratīšanu, policisti dzīvoklī atrada un atsavināja 410 gramus metamfetamīna. Tāpat tika aizturēta dzīvokļa saimniece – 1956.gadā dzimusi sieviete.

Kopā policisti atsavināja 420 gramus metamfetamīna, šāds daudzums narkotisko vielu melnajā tirgū maksā ap 6300 eiro.

Šobrīd pret aizturētajām personām sākts kriminālprocess par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju lielos apmēros. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais