Aizdomās par bruņotu laupīšanu spēļu zālē aizturēti divi uzbrucēji

Pagājušajā nedēļā Valasts policijas (VP) Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki sadarbībā ar VP Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas pārvaldes (KrP) darbiniekiem operatīvo pasākumu rezultātā aizdomās par bruņotu laupīšanu kādā spēļu zālē aizturēja noziedzīgas grupas dalībnieku.

2009.gada martā, Rīgā, Dammes ielā kādā spēļu zālē notika bruņota laupīšana, kur piedraudot spēļu zāles darbiniecei ar šaujamieroci, no kases tika nolaupīta nauda un ievainots zāles apsargs. Aizdomās par līdzdalību nozieguma izdarīšanā, nozieguma vietā tika aizturēts 1974.gadā dzimis vīrietis.

1974.gadā dzimušajam K., kurš jau agrāk sodīts par zādzību izdarīšanu, tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Par minēto faktu tika uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz septiņpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Policijas darbinieki, turpinot izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā, šā gada 21.janvārī Madonas rajona Praulienā aizdomās par minētās bruņotās laupīšanas izdarīšanu aizturēja vēl vienu noziedzīgas grupas dalībnieku – agrāk par dokumentu viltošanu sodītu 1981.gadā dzimušu vīrieti.

Kratīšanas laikā aizturētā dzīvesvietā policijas darbinieki atrada un atsavināja 2 nelegāli glabātus šaujamieročus un munīciju.

Aizturētajam vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

KIP tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu grupas dalībnieku saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Svarīgākais