Ugunsgrēkā Bauskā izglābj bērnus

No ugunsnelaimes kādā dzīvoklī Bauskā 27. janvāra naktī tika izglābti divi bērni. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka ugunsgrēks divstāvu mājas kādā dzīvoklī Bauskā, Rīgas ielā, izcēlies plkst. 23.20, vēsta "bauskasdzive.lv".

Kādā istabā dega grīda. Kā viens no iespējamajiem aizdegšanās iemesliem tiek minēts neuzmanīga rīcība ar uguni. No plītiņas bija izkritušas ogles, un aizdegusies grīda.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Bauskas daļas vada komandieris Nils Šastakovičs precizē, ka divstāvu ēka bija ļoti piedūmota. Kad ieradās ugunsdzēsēji, otrā stāva gaitenī bija vairāki cilvēki. Glābējiem nebija informācijas par personām, kas varētu atrasties dzīvoklī, no kura nāca dūmi. Ieejot tajā, glābēji pamanīja divus bērnus, kas arī steidzīgi tika iznesti laukā.

N. Šastakovičs piekrīt apgalvojumam, ka piedūmojums ēkā radies, kad no plītiņas izkritušas ogles. Visticamāk, tās iekritušas līdzās esošajās lupatās, tāpēc dūmiem bija specifiski kodīga smaka.

Svarīgākais